bio

STEERNVANGER | Feelgood folk, soms bijna country. En dat in het Gronings. Door de persoonlijke teksten, de sterke samenzang en de vaak vrolijke, soms ontroerende nummers, neemt Steernvanger je op enthousiaste wijze mee in hun muzikale vondsten en verhalen. Het plezier waarmee de mannen op het podium staan is aanstekelijk, waardoor je de neiging krijgt mee te zingen, ook als je de teksten niet verstaat. Maar zanger Dion licht de nummers in het Nederlands toe zodat je je altijd mee kunt laten voeren.

Steernvanger (‘Sterrenvanger’) bestaat uit Dion Bouwes (zang, gitaar), Dennis Krottje (gitaar), Marco Veldman (mondharmonica, zang, percussie), Bjorn Nuninga (bas, zang) en Matthijs Vogt (drums, zang, percussie).


OP DE RADIO
Het mooiste wat ik ooit zag, Steernvangers nieuwste single, kwam uit in november 2023. Een nummer over de verwondering van het kind zijn, een tijd waarin alles nog het mooiste kan zijn dat je ooit gezien hebt.

Hun eerdere video Mooie dag was met meer dan 60.000 views online een grote hit en het nummer werd nummer 1 in de eindejaarslijst van de Noord 9, de hitlijst van RTV Noord. Zelfs in België had Mooie dag succes met een nummer 1 notering in de dag top 3 en de meest gedraaide platen van jouwradio.be. Eerder was De wereld in mien kop ook al een regelrechte zomerhit: Superster op RTV Oost en bijna vijf maanden in de Noord 9, met een tweede plaats in de top 25 van 2018. Het nummer leverde Steernvanger een nominatie op voor de Bosklopper Bokaal. Steernvanger was met 11 nummers de vaakst genoteerde Groningse band in de Grunneger 1000 van 2023 met Mooie dag als hoogste notering op 69. Dat de band gewaardeerd wordt door het radiopubliek mag duidelijk zijn: alle singles haalden de Noord 9.

OP HET PODIUM
Steernvanger trad onder meer op tijdens Eurosonic Noorderslag, Noorderzon, Bevrijdingsfestival Groningen, Drèents Liedtiesfestival (Atlas Theater), EchtErik Festival (Martiniplaza), Dag van de Grunneger toal (Forum), 2 keer op het Ede Staal Muziekfestival, en onder andere in Simplon, VanSlag en Nijend24.

In 2023 stond de band met een try-out van hun eerste theatervoorstelling in Theater vanBeresteyn: de muziek van Steernvanger omlijnd door het verhaal van Joeri, Marjolein en de 5 bandleden. Een succesvol probeersel voor familie, vrienden en bekenden dat naar meer smaakt. De 5 mannen zijn dan ook druk bezig met het verder uitwerken van het verhaal en de voorstelling om daarmee de noordelijke theaters te bestormen.