Steernvanger – Deur de Roemte

DEUR DE ROEMTE vertelt het verhaal van opgroeien, ouder worden, verlies en vriendschap. Steernvanger neemt het publiek mee in een reis door de tijd, terug naar een gezamenlijke jeugd, omlijst door de klanken van hun eigen Groningse nummers.

In het jaar 1985, op de uitgestrekte zandgronden van Nieuw Buinen, delen Joeri, Marjolein en hun vrienden dromen over de toekomst, waarin roem, rijkdom en ontdekkingen de hoofdrol spelen. Echter neemt het verhaal een onverwachte wending wanneer Joeri plotseling besluit te vertrekken. Zijn vrienden en het leven dat ze deelden achter zich latend. Terwijl anderen hun eigen weg gaan, feesten, studeren in de stad, een bandje vormen, nieuwe vrienden maken, samenwonen, trouwen en kinderen krijgen, blijft de vraag: zullen ze Joeri ooit weer tegenkomen?

Een voorstelling over het verlangen naar iets wat ver weg lijkt, maar uiteindelijk toch heel dichtbij blijkt te zijn.

Over Steernvanger

Steernvanger, een feelgood folkband met een vleugje country, brengt hun unieke muziek ten gehore in het Gronings. Door persoonlijke teksten, sterke samenzang en zowel vrolijke als ontroerende nummers, nemen ze het publiek enthousiast mee in hun muzikale creaties en verhalen. Het plezier dat de mannen op het podium uitstralen is aanstekelijk, waardoor het publiek wordt uitgenodigd om mee te zingen, zelfs als de teksten niet volledig worden begrepen.

Met meer dan 60.000 online views per nummer en een nummer 1 positie in de eindejaarslijst van de Noord 9 op RTV Noord, heeft Steernvanger een prominente plaats veroverd in Groningen. Het nummer Mooie dag behaalde zelfs succes in België. Eerdere hits zoals De wereld in mien kop waren regelrechte zomerhits, met waardering op RTV Oost en een nominatie voor de Bosklopper Bokaal. Steernvanger was met 11 nummers de vaakst genoteerde Groningse band in de Grunneger 1000 van 2023 met Mooie dag als hoogste notering op 69.

De band heeft opgetreden op verschillende evenementen en festivals, waaronder Eurosonic Noorderslag, Noorderzon, Bevrijdingsfestival Groningen, en het Ede Staal Muziekfestival. Steernvanger bestaat uit Dion Bouwes, Dennis Krottje, Marco Veldman, Bjorn Nuninga en Matthijs Vogt.

“…een masterclass in bloedeerlijke teksten…”
– 3voor12 Groningen

“…klinkt op de debuutplaat vriendelijk en meteen al vertrouwd”
– Dagblad van het Noorden

“Steernvanger heeft mijn hart gestolen met hun debuutalbum”
Marco van Lochem, de Muziekexpress AFM radio

“Steernvanger verdient het om ook op verder weggelegen podia hun nummers te mogen vertolken”
New Folk Sounds